De Schouwse Ruiters in actie
header_bg_2011

Schouwse ruiters

De Schouwse Ruiters zijn opgericht te Dreischor op 12 juni 1939. In eerst instantie waren er alleen paarden actief, veelal dieren die op de dag gewoon meewerkten in de landbouw en die door een aantal boerenzoons voor het plezier ook bereden werden onder het zadel. Hieruit ontstonden dan ook de z.g. Landelijke Rijverenigingen.
Onze Ponyclub is toegevoegd aan de L.R. in 1966. Leuk feit is dat beide afdelingen de op één na oudste zijn in onze provincie Zeeland. Wel oud dus maar nog vol elan!

In 2004 zijn wij verder gegaan onder de naam Rijvereniging (R.V.) “De Schouwse Ruiters” Dit om zoveel mogelijk disciplines de ruimte te geven.
Onze vereniging heeft op dit moment zo’n 180 leden waarvan een aantal niet meer rijdt.
De oefenlocatie is momenteel Manege Grol te Renesse. Daar wordt les gegeven door een aantal gediplomeerde instructrices of instructeurs. De groepen, die elk jaar opnieuw worden samengesteld, krijgen daar dressuurles of springles of nemen deel aan de afdeling dressuur (het 4 of 6 tal rijden). Ook zijn er enkele menruiters aangesloten die op eigen initiatief lessen genieten.

Jaarlijks worden de volgende activiteiten georganiseerd:
  • een eigen outdoor concours
  • indoor dressuur- en springwedstrijden
    oefendressuur- en oefenspringavonden naast de gewone lessen.
    de jaarlijkse barbecue 
    clinics.

Rijvereniging “De Schouwse Ruiters” is een club van enthousiaste ruiters en amazones die zich tevens gesteund weet door donateurs, vrijwilligers en sponsoren.
Met name het aantal jeugdleden is zeer sterk gestegen en wie de jeugd heeft, heeft de toekomst !


Meer info: www.schouwseruiters.nl